08 nov 2013
november 8, 2013

Get the Retro-look

0 reacties

Gezien door Hellen op de woonbeurs in Parijs. september 2013: retro stijl.

Terug naar de Seventies.

Natuurlijk bestaat de stijl al jaren, sommige mensen zijn de stijl zelfs altijd trouw gebleven, maar aan het grote publiek zal in 2014 door woonwinkels meer retro aangeboden gaan worden. Maar wat is retro? En wat wordt al snel kitch? Retro in woonstyling herken je vooral aan grafische prints in combinatie met karaktervolle bruine, houten, meubels. Design gecombineerd met ‘krijgertjes’, gigantische grote lampenkappen gecombineerd met opvallende vormen aardewerk en accessoires. Je blijft kijken bij retro!

Vintage retro

‘Oude’ kleuren bruin, mosterdgeel of olijfgroen komen terug in meubels en accessoires. Een opvallend en in het oog springend grafisch behang brengt de losse meubels tot een geheel. Het samenspel brengt een warme en nostalgisch gezellig uitstraling.

Kenmerken van retro zijn organische vormen, staal en  grote contrasten in vorm en kleur. Vaak ontstaat het bij een meubelstuk waar je verliefd op bent geworden en daaromheen bouw je de retro look uit.

3. Vintage retro groen

2. Vintage retro oranje

 Modern retro

Wil je het wat minder fel? Laat het grafische behang dan achterwegen en ga voor de meer modern luxueuze retro variant. Stoere donkere meubels met ronde en uitgesproken vormen. De grote vlakken zoals muren en gordijnen blijven wit.De afwisseling zit m in de combinatie met karaktervolle, gekke, opvallende losse meubeltjes tweedehands en design. Houd de totale look rustig en robuust.

 

4. Modern retro

5. Retro modern

 

En? Geïnspireerd? Pieters Zevenbergen werkt nauw samen met grote interieur woonstijlmerken die binnen hun assortiment eveneens meubels en accessoires hebben die ideaal passen binnen een retro interieur. Bel Hellen en zij adviseert je graag verder.
Meer inspiratie van de Maison & Objet woonbeurs Parijs vind je hier >

 

 

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *