Skip to main content

Het kan een uitdaging zijn om een kale muur in je woning sfeervol en passend in je interieur te maken. Het geeft de ruimte meer sfeer als je die kale muur toch aankleedt. Maar hoe doe je dat? In deze blog hebben we 5 verschillende tips voor je verzameld om die kale muur aan te pakken!

Behang

Wil je de ruimte wat kleurrijker maken? Dan is behang misschien wel de perfecte oplossing, je kunt hier alle kanten mee op. Veel kleur of toch meer ingetogen, een druk patroon of een fijne textuur?

Om het juiste behang te kiezen, kun je het beste kijken naar welke kleuren er al worden gebruikt in de ruimte. Kies dan een behang uit waarin deze kleuren terug komen. Het behang is dan een mooie toevoeging, en blijft het een geheel. Wil je dat de muur een echte eye-catcher wordt? Kies dan voor een behang met een grote opvallende print.

Wandplanken

Een leuke manier om je kale muur aan te kleden, en meteen al je souvenirs een mooi plekje te geven,  zijn wandplanken. Door op de muur een of meerdere wandplanken te bevestigen krijg je direct sfeer in de ruimte. Daarnaast geeft het ook een persoonlijke touch, want je kunt het decoreren met wat jij leuk vindt!

Spiegels

Is het een relatief kleine ruimte? Maak dan gebruik van spiegels op de wand!

Door de spiegels weerkaatst de lichtinval en oogt de ruimte groter.

Er zijn veel verschillende vormen en randafwerkingen. Ga je voor rechthoekig, rond, ovaal of organisch? Een zwarte, houten of een gouden lijst? Kijk welke kleur goed past in de ruimte en bepaal de juiste afmeting. Denk hierbij niet te klein!

Kunst

Om de ruimte persoonlijk te maken kun je foto’s of kunst terug laten komen.

Ga je voor een groots gebaar met een kunstwerk als eyecatcher, of kies je juist verschillende lijsten die de wand opvullen. Heb je mooie persoonlijke foto’s? Laat ze terugkomen in dezelfde fotolijsten en eventueel dezelfde kleur.

Hou je wel van kleur en mag het wat speelser zijn? Gebruik dan verschillende formaten, en kleuren.

Wall Paneling

Je kunt de wand ook aankleden zonder dat je er een item op hangt, noch gebruik maakt van behang etc. Geef je wand een totaal andere look door bijvoorbeeld aku-panelen. Dit geeft heel veel sfeer en is ook nog eens geluiddempend! Daarnaast kun je ook creatief zijn met sierlijsten. Bevestig deze in grote vlakken en schilder ze in dezelfde kleur als de wand. Een subtiele onderbreking, die direct zorgt voor een hele andere look!

Meer informatie?
Wij helpen je graag!

Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je meer informatie over het geselecteerde onderwerp.

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!

Showroom uitverkoop


Er waait een frisse wind door onze showroom en we maken plaats voor een nieuwe collectie meubelen ✨
Profiteer van kortingen tot 70% (!)

▪️ 8 & 10 mei van 9:30 tot 17:00
▪️ 15, 16 & 17 mei van 9:30 tot 17:00
▪️ 22, 23 & 24 mei van 9:30 tot 17:00

Kom je ook gezellig langs? 🫶🏼

Dit zal sluiten in 0 seconden