Skip to main content

5 tips voor het aankleden van een kale muur

Direct contact

5 specialisten

500+ projecten

Meer dan 90+ jaar ervaring

Kennismaken?
Wij bellen je graag.

Vul hieronder je gegevens in en wij bellen je terug wanneer het jou uitkomt!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Invalid phonenumber!
Invalid phonenumber!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
  • Hoelaat zullen we bellen?
  • Tussen 09:00 - 12:00
  • Tussen 13:00 - 15:00
  • Tussen 15:00 - 17:00
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!

Maak jouw kale muur weer sfeervol

Het kan een uitdaging zijn om een kale muur in je woning sfeervol en passend in je interieur te maken. Het geeft de ruimte meer sfeer als je die kale muur toch aankleedt. Maar hoe doe je dat? In deze blog hebben we 5 verschillende tips voor je verzameld om die kale muur aan te pakken!

Interieursessie

Wij maken er weer een sfeervol geheel van.

Totaalconcept

Wij realiseren jouw droominterieur.

Styling aan huis

Wij brengen de woonwinkel naar jou.

Meubel aanbod

Volledige ontzorging en ondersteuning.
5 tips voor aankleden kale muur

Tip 1. Behang

Wil je de ruimte wat kleurrijker maken? Dan is behang misschien wel de perfecte oplossing, je kunt hier alle kanten mee op. Veel kleur of toch meer ingetogen, een druk patroon of een fijne textuur? Om het juiste behang te kiezen, kun je het beste kijken naar welke kleuren er al worden gebruikt in de ruimte. Kies dan een behang uit waarin deze kleuren terug komen. Het behang is dan een mooie toevoeging, en blijft het een geheel. Wil je dat de muur een echte eye-catcher wordt? Kies dan voor een behang met een grote opvallende print.

Tip 2. Wandplanken

Een leuke manier om je kale muur aan te kleden, en meteen al je souvenirs een mooi plekje te geven, zijn wandplanken. Door op de muur een of meerdere wandplanken te bevestigen krijg je direct sfeer in de ruimte. Daarnaast geeft het ook een persoonlijke touch, want je kunt het decoreren met wat jij leuk vindt!

5 tips voor aankleden muur

Tip 3. Spiegels

Is het een relatief kleine ruimte? Maak dan gebruik van spiegels op de wand! Door de spiegels weerkaatst de lichtinval en oogt de ruimte groter. Er zijn veel verschillende vormen en randafwerkingen. Ga je voor rechthoekig, rond, ovaal of organisch? Een zwarte, houten of een gouden lijst? Kijk welke kleur goed past in de ruimte en bepaal de juiste afmeting. Denk hierbij niet te klein!

Tip 4. Kunst

Om de ruimte persoonlijk te maken kun je foto’s of kunst terug laten komen. Ga je voor een groots gebaar met een kunstwerk als eyecatcher, of kies je juist verschillende lijsten die de wand opvullen. Heb je mooie persoonlijke foto’s? Laat ze terugkomen in dezelfde fotolijsten en eventueel dezelfde kleur. Hou je wel van kleur en mag het wat speelser zijn? Gebruik dan verschillende formaten, en kleuren.

Wat onze lieve klanten zeggen

“We zijn volledig ontzorgd en verrast dat in een relatief korte tijd en een gering aantal afspraken een complete make-over van onze woonkamer heeft plaatsgevonden!”

Thierry en Yvonne

“Wat wij niet hadden verwacht is dat er door middel van alleen andere aankle- ding/accessoires, een ruimte zo anders over kan komen! De nieuwe accessoires in combinatie met ons huidige inter- ieur, hebben er voor gezorgd dat er een fijne sfeer in zit, waar wij al heel lang naar op zoek waren!”

Niels en Miranda

“Met de nieuwe inzichten en expertise van het team Pieters, zijn wij verrast door het verbluffende eindresultaat. Het luisterend oor van de ontwerpers heeft ervoor gezorgd, dat wij nog steeds een ‘wauw’ effect krijgen bij thuiskomst.”

Mark en Monique

Maak een afspraak en bezoek onze showroom

In onze inspirerende woonkamer vind je alles wat nodig is om jouw droominterieur samen te stellen. Denk aan sfeer- en stijlvolle meubelen van hoge kwaliteit, geselecteerde PVC vloeren, raambekleding en oneindig veel keuze in kleuren, wandbekleding en bijzondere accessoires. Deze selectie is met veel zorg, kennis en expertise samengesteld.

Hoe wij te werk gaan

Wij nemen graag de tijd voor je met een goed en eerlijk advies. In onderstaand stappenplan geven wij toelichten op onze werkwijze.

Kennismaking

Natuurlijk starten wij elk project met een kennismaking, tijdens een kopje koffie, thee of wat fris bespreken we de wensen.

Interieursessie

Tijdens een interieursessie werpen wij een blik op jouw situatie en delen in het vervolg onze expertise met jou.

Totaalconcept

Tijdens een totaalconcept nemen onze interieurtovenaars je aan de hand mee en komen alle interieuraspecten aan bod. Denk hierbij aan het bepalen van de juiste kleuren, wand- en vloerafwerking en bijvoorbeeld een verlichtingsplan.

Styling aan huis

Tijdens een styling aan huis nemen wij een bus vol met accessoires mee naar jou huis, binnen een paar uur realiseren we een make-over die tot de verwondering zal spreken.

Tip 5. Wall Paneling

Je kunt de wand ook aankleden zonder dat je er een item op hangt, noch gebruik maakt van behang etc. Geef je wand een totaal andere look door bijvoorbeeld aku-panelen. Dit geeft heel veel sfeer en is ook nog eens geluiddempend! Daarnaast kun je ook creatief zijn met sierlijsten. Bevestig deze in grote vlakken en schilder ze in dezelfde kleur als de wand. Een subtiele onderbreking, die direct zorgt voor een hele andere look!

Wall panneling

“Het onverwachte en bijzondere
vertrouwd en eigen maken.”

Samen met onze ontwerp tovenaars kunnen we van jouw interieur een betoverend interieur maken. Een interieur dat vertrouwd aanvoelt en bovendien ook nog eens bijzonder gewoon en gewoon bijzonder is. Helemaal afgestemd op jouw wensen, wij begeleiden je naar de juiste totaalinrichting en realiseren jouw droominterieur.

Meer informatie?
Wij helpen je graag!

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!

Wij hebben een enthousiast team dat je graag helpt!