Skip to main content

Hoe bepaal ik de juiste maat van mijn eettafel?

Direct contact

5 specialisten

500+ projecten

Meer dan 90+ jaar ervaring

Kennismaken?
Wij bellen je graag.

Vul hieronder je gegevens in en wij bellen je terug wanneer het jou uitkomt!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Invalid phonenumber!
Invalid phonenumber!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
  • Hoelaat zullen we bellen?
  • Tussen 09:00 - 12:00
  • Tussen 13:00 - 15:00
  • Tussen 15:00 - 17:00
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!

Een belangrijk onderdeel van je interieur; de eethoek

Een fijne plek centraal in het huis. Met de juiste styling is het de perfecte plek om uren te tafelen. Maar hoe begin je met het creëren van jouw ideale eethoek? Het begint allemaal met het kiezen van het juiste formaat!

Om het juiste formaat van je eetkamertafel te bepalen, zijn er een paar belangrijke punten om rekening mee te houden. Waar komt de eettafel te staan? Heb je een aparte eetkamer, of komt de tafel in een leefkeuken te staan? Hoeveel ruimte is er beschikbaar? En hoeveel zitplaatsen zou je graag willen? Met het antwoord op deze vragen, en onderstaande praktische tips, bepaal je eenvoudig de juiste afmetingen.

Interieursessie

Wij maken er weer een sfeervol geheel van.

Totaalconcept

Wij realiseren jouw droominterieur.

Styling aan huis

Wij brengen de woonwinkel naar jou.

Meubel aanbod

Volledige ontzorging en ondersteuning.
Eettafel en stoelen erbij

Hoeveel loopruimte is er rondom de eettafel nodig?

Een eetkamertafel komt het beste tot zijn recht wanneer deze in verhouding is met de ruimte. Niet te groot, maar ook niet te klein. Hiervoor dien je rekening te houden met de loopruimte. Het is fijn als er voldoende loopruimte overblijft wanneer je de eetkamerstoelen naar achteren schuift. Reserveer hiervoor ca. 80 cm.

Aantal personen en de grootte van je tafel

De afmetingen van jouw perfecte eettafel zijn ook afhankelijk van het aantal personen waarvoor de tafel geschikt moet zijn. Per persoon moet je rekening houden met ca. 70 cm breed. Een eetkamerstoel is meestal 60 cm breed. Bij het dineren is het prettig om wat meer beweegruimte te hebben, vandaar dat we uitgaan van 70 cm per stoel.

Wil je met drie personen naast elkaar zitten? Een eetkamertafel met de lengte 200/220 cm is dan perfect. Vergeet de tafelpoten niet! Vallen deze binnen het blad, of ga je voor een spinpoot in het midden? Dit heeft ook gevolgen voor de juiste afmeting. Twijfel je over de juiste afmeting? Vraag het onze interieurexperts!

Wat onze lieve klanten zeggen

“We zijn volledig ontzorgd en verrast dat in een relatief korte tijd en een gering aantal afspraken een complete make-over van onze woonkamer heeft plaatsgevonden!”

Thierry en Yvonne

“Wat wij niet hadden verwacht is dat er door middel van alleen andere aankle- ding/accessoires, een ruimte zo anders over kan komen! De nieuwe accessoires in combinatie met ons huidige inter- ieur, hebben er voor gezorgd dat er een fijne sfeer in zit, waar wij al heel lang naar op zoek waren!”

Niels en Miranda

“Met de nieuwe inzichten en expertise van het team Pieters, zijn wij verrast door het verbluffende eindresultaat. Het luisterend oor van de ontwerpers heeft ervoor gezorgd, dat wij nog steeds een ‘wauw’ effect krijgen bij thuiskomst.”

Mark en Monique

Maak een afspraak en bezoek onze showroom

In onze inspirerende woonkamer vind je alles wat nodig is om jouw droominterieur samen te stellen. Denk aan sfeer- en stijlvolle meubelen van hoge kwaliteit, geselecteerde PVC vloeren, raambekleding en oneindig veel keuze in kleuren, wandbekleding en bijzondere accessoires. Deze selectie is met veel zorg, kennis en expertise samengesteld.

Hoe wij te werk gaan

Wij nemen graag de tijd voor je met een goed en eerlijk advies. In onderstaand stappenplan geven wij toelichten op onze werkwijze.

Kennismaking

Natuurlijk starten wij elk project met een kennismaking, tijdens een kopje koffie, thee of wat fris bespreken we de wensen.

Interieursessie

Tijdens een interieursessie werpen wij een blik op jouw situatie en delen in het vervolg onze expertise met jou.

Totaalconcept

Tijdens een totaalconcept nemen onze interieurtovenaars je aan de hand mee en komen alle interieuraspecten aan bod. Denk hierbij aan het bepalen van de juiste kleuren, wand- en vloerafwerking en bijvoorbeeld een verlichtingsplan.

Styling aan huis

Tijdens een styling aan huis nemen wij een bus vol met accessoires mee naar jou huis, binnen een paar uur realiseren we een make-over die tot de verwondering zal spreken.

De breedte van je eetkamertafel bepalen

Zorg ervoor dat de lengte en breedte van je tafel met elkaar in verhouding zijn. Bij een eettafel van max. 240 cm past een tafelblad van 90 à 100 cm breed. Is je tafel groter? Dan is een breedte van 110 cm gebruikelijk. Wil je jouw tafel meer lengte geven? Kies dan juist voor een smaller blad (minimaal 80 cm). Met een breder blad heb je natuurlijk een grotere oppervlakte om je tafel gezellig te dekken, of te stylen!

“Het onverwachte en bijzondere
vertrouwd en eigen maken.”

Samen met onze ontwerp tovenaars kunnen we van jouw interieur een betoverend interieur maken. Een interieur dat vertrouwd aanvoelt en bovendien ook nog eens bijzonder gewoon en gewoon bijzonder is. Helemaal afgestemd op jouw wensen, wij begeleiden je naar de juiste totaalinrichting en realiseren jouw droominterieur.

Meer informatie?
Wij helpen je graag!

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen snel contact met je op.

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!

Wij hebben een enthousiast team dat je graag helpt!