Skip to main content

Spring is in the air! Hoewel het weer nog een beetje moet omschakelen, kan jij alvast aan de slag om de lente in huis te halen. Tijdens de winter kiezen we vaak voor warme kleuren en een knusse indeling. Maar met het begin van de lente is het tijd om alles weer wat op te frissen. In deze blog geven we je tips hoe je die frisse lentesfeer in huis haalt.

Bloemen

De lente is het seizoen waarin alle planten, bomen en bloemen volop in bloei staan. Een gezellig boeket met frisse kleuren is dan ook perfect om het lentegevoel in huis te creëren. Je kunt ervoor kiezen om een boeket met verse bloemen bij de bloemist te halen. Het is ook een goede (en duurzame) optie om te gaan voor een zijden boeket. Onze zijden bloemen van Silk-Ka zijn een echte eye-catcher in jouw interieur en er zijn enorm veel variaties mogelijk. 

Bij zo’n eye-catcher hoort natuurlijk ook een mooie vaas. Ook hierin zijn er oneindig veel keuzes in kleur, vorm, maat en materiaal. Zo hebben wij de bijzondere mondgeblazen glazen vazen van Dutz al lange tijd in onze collectie en werken we graag met de vazen van LifeStyle. We volgen hierin altijd de trends en  Op die manier is er voor ieder interieur en seizoen een passende vaas te vinden.

Lichtinval

Tijdens het voorjaar wil je natuurlijk zoveel mogelijk kunnen genieten van die heerlijke zonnestralen. Zorg er daarom voor dat je zoveel mogelijk natuurlijke lichtinval creëert binnen. We snappen dat je niet zomaar even een extra raam tevoorschijn tovert, maar je kunt wel gebruik maken van spiegels. Door deze op een strategische plek te hangen in bijvoorbeeld je woonkamer, zul je merken dat de ruimte automatisch ruimer en lichter aanvoelt doordat de zonnestralen worden weerspiegeld in de spiegel.

Lichte accenten

Door het gebruik van lichte kleuren in je interieur ontstaat er een frisse sfeer in huis. Dit kun je doen door de muren een nieuw likje verf te geven als deze een donkere tint hebben of om meubelen zoals een fauteuil of bank te vervangen. Hiermee krijgt jouw interieur al snel een lente uitstraling.  Maar het kan ook met een iets minder grote ingreep. Verruil bijvoorbeeld donker gekleurde accessoires voor woonaccessoires met lichte tinten. Denk hierbij aan lichtgekleurde kussentjes, kandelaars, plaids, vloerkleden, vazen of een dekbedovertrek. 

Er zijn dus meerdere mogelijkheden om die frisse lentesfeer te creëren, kies hierin wat voor jou past!

Meer informatie? Wij helpen je graag!

Vind je het na deze tips nog lastig hoe je jouw huis lenteklaar kunt maken of om alles tot één geheel te laten samenkomen? Onze showroom biedt genoeg inspiratie als het aankomt op woontrends, interieur en styling. Kom gezellig langs op vrijdag om vrijblijvend inspiratie op te doen of plan een afspraak in met één van onze interieurstylistes!

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!