Skip to main content

Valt het jou ook op? In veel interieurs wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van ronde, organische vormen. Het is een trend die al langere tijd zijn weg weet te vinden bij interieurstylisten, ontwerpers en meubelzaken. Ondanks dat deze trend er al een tijdje mag zijn, spelen organische vormen nog steeds een grote rol in veel interieurs. Sterker nog, de strakke en rechte vormen worden doorbroken en vloeiende, golvende vormen lijken de overhand te nemen.

Een speelse en gezellige sfeer met organische meubelen

Organische vormen vind je op verschillende manieren terug in het design van meubelen. Veel ronde vormen, maar ook een combinatie van rechte lijnen en afgeronde hoeken. Salontafels, lampen, banken, eettafels, fauteuils, je ziet ze allemaal met ronde afwerkingen voorbijkomen. Het zorgt voor een speelse, maar tegelijkertijd ook zachte en gezellige uitstraling.

Organische accessoires voor een knus interieur

Organische vormen vind je niet alleen in het design van meubeler. Ontwerpers voeren deze trend ook door in de looks van woonaccessoires. Een asymmetrische spiegel, een organische vaas of het gebruik van een vloerkleed met ronde vormen breekt de rechte lijnen van het huis.

Ronde vormen in het ontwerp van het huis

Deze woontrend met ronde vormen zie je ook steeds vaker terugkomen in de architectuur van een huis. Binnenhuis- en interieurarchitecten implementeren deze stijl steeds vaker door bijvoorbeeld bogen en ronde, vloeiende hoeken toe te voegen aan het ontwerp.

Meer informatie?
Wij helpen je graag!

Vul hieronder je gegevens in en wij sturen je meer informatie over het geselecteerde onderwerp.

Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!